fbpx

 

De conditie van onze handen en nagels zegt veel over ons, want zij worden dag na dag aan veel stress blootgesteld. Intensieve verzorging, handcrèmes en regelmatige manicures zijn dus erg belangrijk…
 
 

Hier volgen enkele feiten die je moet weten over de huid van je handen

  • De huid van je handen is bijna net zo gevoelig als je gezicht en krijgt meer te verduren omdat onze handen constant bezig zijn.
  • De huid op de rug van onze handen is erg dun en heeft weinig vetweefsel in de onderhuid. Hierdoor is deze gevoelig en veroudert het sneller.
  • De palmen hebben meer vetweefsel en bindweefsel en zijn steviger. Maar zonder haar en tagklieren kunnen ze moeilijk vocht opnemen.
  • Externe factoren zoals zon, kou, warmte en water, verstoren de natuurlijke beschermlagen van de huid.
  • Het doel van handverzorging en manicure is de handen te beschermen tegen uitdroging en ze te hydrateren.

Nagels, nagelbedden en nagelriemen: tot in de puntjes verzorgd

Mooie nagels maken je handverzorging helemaal af. Dus verwen jezelf regelmatig met een manicure voor je nagels, nagelriemen en nagelbedden. Lees er hieronder meer over.
Maar wat kun je nog meer doen voor je nagels?

Zorg ervoor dat als je crème op je handen aanbrengt je dat ook doet op je nagels. Masseer daarom ook wat crème licht in de randen van de nagels.

Er zijn ook speciale bokkenpootjes te koop die geïmpregneerd zijn met nagelolie. Gebruik het bokkenpootje, breng de vochtinbrengende crème snel en eenvoudig aan op de randen van je nagels en wrijf zacht in. Je kunt ook ’s avonds voor je naar bed gaat nagelolie in je nagels masseren. Dit zorgt voor extra hydratatie en het maakt de nagels sterker, gezond en glad.

Nog een voordeel:  de nagelriemen verhoornen niet zo erg en spaar hierdoor dus tijd uit voor een bezoek aan de manicure of pedicure.

Advies:
Daarnaast is het keuze advies een belangrijk element. Een element dat ik overweeg voor de kleur en stijl van iemands manicure is de algehele uitstraling van hun handen. Voor ouder ogende handen adviseer ik vaak een neutrale kleur, met een korte ronde vorm, om geen extra aandacht te schenken aan de leeftijd van de handen.
 
Mensen zijn vaak verrast wanneer een kleur die ze kiezen er niet goed uitziet op hun handen of botst met hun huidskleur. Maar als je bijvoorbeeld vind dat je er niet goed uitziet in een geel shirt, zul je waarschijnlijk ook niet houden van de manier waarop gele nagellak op je staat.